Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018

ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ

Νόστιμο πιάτο, ένα μεζεδάκι λαχταριστό για μικρούς και μεγάλους!

για 2 άτομα
500 γραμμάρια μικρές στρογγυλές πατάτες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
½ φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά (τριμμένη)
2-3 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
ρίγανη (ξερή)
ελαιόλαδο
½ ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1. Πλένετε και καθαρίζετε τις πατάτες (εάν είναι φρέσκες). Τις βάζετε σε ταψάκι, κατά προτίμηση πήλινο ή πυρέξ. Τις αλατοπιπερώνετε και τις περιχύνετε με ελαιόλαδο. Τις ανακατεύετε καλά.
2. Ανακατεύετε σε μπολ την τριμμένη φρυγανιά με το λιωμένο σκόρδο και τη ρίγανη. Πασπαλίζετε με το μείγμα τις πατάτες και ανακατεύετε ώστε να καλυφθούν καλά με αυτό. Τέλος, τις περιχύνετε με λίγο κρασί.
3. Τοποθετείτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε τις πατάτες για 45-60 λεπτά (εάν είναι φρέσκες θέλουν περισσότερη ώρα), μέχρι να κάνουν μια χρυσοκάστανη κρούστα.
4. Τις σερβίρετε αμέσως, για να τις απολαύσετε ζεστές που είναι πεντανόστιμες.

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 45-60 λεπτά