Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018

ΚΑΣΤΑΝΑ ΓΙΑΧΝΙ

Νόστιμο και πρωτότυπο χειμωνιάτικο φαγάκι, που μπορείτε να απολαύσετε μεσημέρι Κυριακής με φίλους!

για 6 άτομα
½ κιλό κάστανα (ξεφλουδισμένα και βρασμένα)
1 κιλό πατάτες
1 φλιτζάνι τσαγιού πράσινες ελιές (χωρίς κουκούτσι)
1-2 κρεμμύδια (χοντροκομμένα)
3-4 ντομάτες (ψιλοκομμένες) (ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ)
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
2 φλιτζάνια τσαγιού νερά
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

1. Πλένετε, καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε ροδέλες ή σε όποιο άλλο σχήμα θέλετε.
2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε τις πατάτες. Προσθέτετε το κρεμμύδι και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά ακόμη, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό.
3. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό σκεπασμένο να σιγοβράζει για 20-25 λεπτά.
4. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα κάστανα και τις ελιές, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράζει για 10-15 λεπτά ακόμη.
5. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να κρυώσει για λίγο. Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα και εάν θέλετε, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά