Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018

ΡΕΒΙΘΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ

Αυτήν τη φορά, απολαύστε τα νόστιμα ρεβίθια σαν μια χορταστική σαλάτα!

για 4 άτομα
½ πακέτο ρεβίθια
2-3 σκελίδες σκόρδο (λιωμένο)
1 κρεμμύδι (κομμένο σε δαχτυλίδια)
χυμό 1 λεμονιού
2 κουταλιές σούπας ταχίνι
½ ποτήρι ζεστό νερό
½ ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
ελαιόλαδο
αλάτι

1. Βάζετε τα ρεβίθια από τα προηγούμενο βράδυ σε μπολ με μπόλικο χλιαρό νερό που θα τα σκεπάζει και τα αφήνετε να μουλιάσουν.
2. Την επόμενη μέρα, τα στραγγίζετε και τα βράζετε σε κατσαρόλα με φρέσκο νερό που βράζει, μέχρι να μαλακώσουν. Λίγο πριν τελειώσει το μαγείρεμα, τα αλατίζετε.
3. Σουρώνετε τα ρεβίθια και τα ρίχνετε σε βαθύ μπολ ή σαλατιέρα. Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
4. Στο μεταξύ, βάζετε το ταχίνι σε μπολ και ρίχνετε λίγο-λίγο το νερό. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει χυλός. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, το σκόρδο και αλάτι και ανακατεύετε.
5. Περιχύνετε τα ρεβίθια με το μείγμα του ταχινιού, ανακατεύετε, γαρνίρετε με τα δαχτυλίδια του κρεμμυδιού και  σερβίρετε τη σαλάτα σας.

Χρόνος αναμονής: 12 ώρες
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα