Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018

ΒΛΙΤΑ ΓΙΑΧΝΙ

Ένα ιδιαίτερο πιάτο, νόστιμο και υγιεινό που μπορείτε να απολαύσετε στο καθημερινό σας τραπέζι, ειδικά τους μήνες που τα βλίτα είναι στην εποχή τους.

για 4 άτομα
1 κιλό βλίτα
2-3 πατάτες (κομμένες σε κύβους)
2-3 φρέσκες ντομάτες (ψιλοκομμένες)
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
3-4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
χυμό λεμονιού
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι

1. Καθαρίζετε τα βλίτα πετώντας τα κίτρινα φύλλα και τα σκληρά κοτσάνια τους. Τα πλένετε με άφθονο νερό, τα κόβετε και τα αφήνετε να στραγγίσουν.
2. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζετε τις πατάτες, το κρεμμύδι και τέλος το σκόρδο.
3. Ρίχνετε στην κατσαρόλα περίπου 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το χυμό λεμονιού, τα βλίτα και αλατίζετε.
4. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαγειρευτούν τα βλίτα και να μείνει με το λάδι του (σε αυτό το διάστημα, εάν χρειαστεί μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμη χλιαρό νερό).
5. Σερβίρετε τα βλίτα ζεστά ή χλιαρά.

Χρόνος προετοιμασίας: 40-45 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά