Τρίτη, 15 Μαΐου 2018

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ

Όσοι αγαπούν την ιδιαίτερη γεύση της μελιτζάνας θα την λατρέψουν, ενώ θα κερδίσει όλους με τη νοστιμιά της!

για 6-8 άτομα
1 πακέτο φύλλο κρούστας
4-5 μελιτζάνες
250 γραμμάρια φέτα (τριμμένη)
1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένο κασέρι (ή άλλο κίτρινο τυρί)
3 αβγά
φρέσκο δυόσμο ή άνηθο (ψιλοκομμένο)
λίγο γάλα
βούτυρο (λιωμένο)
λάδι (για το τηγάνισμα)
σουσάμι
αλάτι, πιπέρι

1. Πλένετε τις μελιτζάνες, τις καθαρίζετε και τις κόβετε σε κύβους. Ζεσταίνετε λάδι σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε τις μελιτζάνες. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνετε να στραγγίσουν, σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.
2. Σπάτε τα αβγά και τα χτυπάτε ελαφρά με πιρούνι. Τα ρίχνετε σε λεκάνη και προσθέτετε τα τριμμένα τυριά, τις μελιτζάνες, λίγο γάλα, τον ψιλοκομμένο δυόσμο ή τον άνηθο και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά.
3. Στη συνέχεια, στρώνετε τα μισά φύλλα σε ταψί, βουτυρωμένα ένα-ένα. Απλώνετε από πάνω τη γέμιση και την ισιώνετε με την ανάποδη ενός κουταλιού. Σκεπάζετε τη γέμιση με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρωμένα επίσης ένα-ένα. Βουτυρώνετε καλά την επιφάνεια της πίτας, τη χαράζετε με μαχαίρι σε κομμάτια και τnν πασπαλίζετε με σουσάμι.
4. Ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά της.

Χρόνος προετοιμασίας: 50-55 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 45-50 λεπτά