Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018

ΚΑΠΑΡΟΣΑΛΑΤΑ

Πικάντικη σαλάτα, εξαιρετική για να εμπλουτίσετε τους μεζέδες που έχετε ετοιμάσει για το ουζάκι ή τη ρετσίνα σας.

για 4 άτομα
1 φλιτζάνι τσαγιού μαγιονέζα (κατά προτίμηση σπιτική)
½ φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι σακούλας
1 φλιτζάνι του καφέ κάπαρη (από βάζο)
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1. Στραγγίζετε την κάπαρη και τη ρίχνετε στο γουδί ή στον κόφτη των λαχανικών. Προσθέτετε το λάδι και τη χτυπάτε μέχρι να κοπεί σε πολύ μικρά κομματάκια, χωρίς να λιώσει τελείως.
2. Ρίχνετε τη μαγιονέζα και το γιαούρτι σε μπολ και ανακατεύετε με κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε την κάπαρη με το λάδι και συνεχίζετε το χτύπημα, μέχρι να γίνει το μίγμα σαν αλοιφή.
3. Σερβίρετε σε βαθύ μπολ και γαρνίρετε με ολόκληρη κάπαρη.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Σερβίρεται σαν ντρέσινγκ σε σαλάτα με φρέσκα λαχανικά ή σκέτη μαζί με διάφορα μεζεδάκια όπως χταποδάκι ψητό ή ξιδάτο, καλαμάρι ή σουπιά ψητή) κ.ο.κ.