Κυριακή, 15 Απριλίου 2018

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Δροσερό και ελαφρύ γλύκισμα, είναι σίγουρα ακαταμάχητο!

για φόρμα τάρτας 28 εκατοστών
1 δόση ζύμη για γλυκιά τάρτα
1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής
250 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
300 γραμμάρια φράουλες
2-3 φύλλα ζελατίνας

1. Ετοιμάζετε τη ζύμη για γλυκιά τάρτα (κλικ εδώ). Την απλώνετε στη βουτυρωμένη φόρμα και την ψήνετε για 15-20 λεπτά. Ταυτόχρονα ετοιμάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, (κλικ εδώ) και την αφήνετε να κρυώσει.
2. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη στο μίξερ, μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί και την αφήνετε στο ψυγείο, μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.
3. Πλένετε τις φράουλες, αφαιρείτε το πράσινο «καπελάκι» τους, τις σκουπίζετε καλά με χαρτί κουζίνας και τις κόβετε σε λεπτές φέτες.
4. Μόλις κρυώσει η κρέμα ζαχαροπλαστικής, την αναμιγνύετε με τη σαντιγί. Απλώνετε τις δύο κρέμες επάνω στην ψημένη ζύμη και ισιώνετε την επιφάνειά τους με την ανάποδη ενός κουταλιού.
5 Τοποθετείτε τις φράουλες περιμετρικά σε όλη την επιφάνεια της τάρτας πάνω από τις κρέμες, ξεκινώντας από το κέντρο.
6. Λιώνετε τις ζελατίνες ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε στη συσκευασία τους και με ένα πινελάκι αλείφετε τις φράουλες. Τοποθετείτε την τάρτα στο ψυγείο για 3-4 ώρες και στη συνέχεια την κόβετε σε τριγωνικά κομμάτια.

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ½  ώρα
Χρόνος ψυγείου: 3-4 ώρες

Για να κερδίσετε χρόνο, μπορείτε να φτιάξετε την τάρτα σας χρησιμοποιώντας έτοιμη ζύμη τάρτας ή ακόμη και σφολιάτα.