Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018

ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ

Τα μαριναρισμένα λαχανικά, αποκτούν καταπληκτική γεύση και δημιουργούν ένα υγιεινό, πολύ ωραίο πιάτο.

για 4-6 άτομα
2-3 πιπεριές (σε διάφορα χρώματα)
2-3 μελιτζάνες φλάσκες
μανιτάρια μεγάλα (για BBQ)
3-4 κολοκυθάκια
μερικά σπαράγγια
για τη μαρινάτα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
3-4 σκελίδες σκόρδο (τριμμένο)
φρέσκο θυμάρι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1. Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τα λαχανικά σε φέτες σχετικά λεπτές. Τα αλατίζετε καλά και τα αφήνετε σε τρυπητό για να στραγγίσουν για 1 ώρα περίπου.
2. Στη συνέχεια τα βάζετε σε μπολ με το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το κρασί και το σκόρδο. Τα αφήνετε να μαριναριστούν για 1 ώρα τουλάχιστον.
3. Στραγγίζετε τα λαχανικά και τα ψήνετε στα κάρβουνα μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Χρόνος αναμονής: 60 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20-25 λεπτά